5 Ağustos 2013 Pazartesi

Don't Starve Yaratık Rehberi

Tavşan
Özellik:Pasif
Nerde Yaşar ?:Rabbit Hole
Bu küçük korkak arkadaşımızı resimde belirtildiği gibi ”Trap” eşyasını ”Rabbit Hole”nin üstüne koyarak trapımıza yakalanmasını bekledikten sonra bu arkadaşımızı bir güzel pişirerek afiyetle yiyebiliriz.Tabi son güncellemelerle kulaklık gibi eşyalarda yapılabiliyor.Ha birde tuzağa daha hızlı düşmesini sağlamak için trap’a ”Havuç (carrot)” koyabiliriz.Kışın yemek ihtiyacını karşılamak için idealdir.
Ve aynı zamanda akıl sağlığı düştüğünde tavşanı siyah tüylü sevimsiz bir yaratık olarak görürüz.Ve bu yaratık Morsel yerine Monster Meat veya Beard Hair verir.Wilson dışındaki karakterlerin Meat Effigy yapması için akıl sağlığını düşürmesinin nedeni budur.
Not: 1 yuvaya 2 trap koyarsak 2 günde 2 trapinde tavşan dolu olduğunu görebiliriz.
Not:Trap’ı tam yuvanın üstüne koyarsak tavşanın yuvaya girme ihtimali artar.
Kuşlar:
null
Özellik:Pasif
Nerede Yaşar ?:Havada , arada bir karada uyur.
Açıkçası pek işe yaramaz bu hayvanlar.Çoğu zaman karaya geldiklerinde seeds bırakıp uçarlar.Yeniden gelip seedsleri yerler , bu yüzden seedsleri onlardan önce almalısınız.Bird Trap ile yakalanıp Türüne göre tüy (Dart yapımında kullanılır.) veya tavşanlardan çıkan Morsel adındaki et çıkar.Aslında bu hayvanlarda kışın çok işe yararlar.Bird Trap’ın içine seeds koyduğunuz taktirde tuzağa düşme ihtimali artar.Birds Cage yaparsanız bir kuş besleyebilirsiniz.
Not:Bu hayvanları Yakın dövüş silahları ile öldremezsiniz ( gece uyuorlarsa hariç).Boomerang , dart vs. uzak dövüş silahları ile öldürülebilir.
Hindi
null
Özellik:Pasif
Nerede Yaşar ?:Çalının İçinde :P
Lanet olasıca bu hayvan kaynak tüketme açısından birebirdir.Çalılardan berry topladıktan sonra çıkabilir ve etraftaki çalılardaki berryleri yemeye başlar.Hatta bazılarını gübreleme zorunda bırakabilirsiniz bu hayvan yüzünden.Tooth Trap ile kolayca öldürülebilir.Ayrıca uzak dövüş eşyaları ilede öldürülebilir.Hatta Yakın dövüşlede ! Yere berry bırakın arkaya geçin , sazan berrye gelecektir ve yerken indiriverin sırtına.Bu kadar basit.1 adet Morsel ve 1 adet But (unuttum adını) düşürür.Birkaç butu kazanda pişirerek Turkey Dinner yapabilirsiniz.Gayet iyi doyurur.
Arı – Katil Arı
halay çekiyorlar :D
Özellik:Katil Arılar Saldırgan Normal Arılar saldırdığınız taktirde saldırır.
Nerede Yaşarlar ?:Arı Kovanı
Tahmin ettiğiniz üzere bal düşürürler.Arada bir iğnede düşürebilirler.Genelde iğneyi katil arılar düşürür.Çokta güçlü değildir fakat 4-5 arının gücü gayet fazladır.Kendi kovanınızdan bal toplarken bile saldırırlar.Yani balları kıymetli , aman aman.Zırhınız , mızrağınız ve kaskınız varsa hiç korkmayın.Bal ile şeker yapıp akıl sağlığınızı yükseltebilir , etli yemeklerde yapabilirsiniz.Arı kovanınızın etrafına çiçek koymayı unutmayın !
Not:Beekeeper Hat yaparsanız arıların vuruşu canınızı değilde şapkanının dayanıklılığını düşürür.
Kelebek:
Özellik:Pasif
Nerede Yaşar ?:Çiçeğin içinde
Çiçeğin olduğu yerlerde bulunur.1 Çiçekten Sınırsız kelebek çıkabilir.Ağ ile yakalanırsa çiçek olarak ekilir.Normal öldürürseniz kanatları (iyi can verir) ya da butter (mantık detected) çıkabilir.Butter çıkma ihtimali baya düşüktür.Açıkçası çokta bir işimize yaramaz.
Domuz
XD
Özellik:Hem Pasif Hem Saldırgan
Nerede Yaşar ?:Kendi evleri vardır.
Oyundaki korumalarınız , arkadaşlarınız bu domuzlardır.Yemek verirseniz (et) sizinle arkadaş olup yardım eder fakat berry verirseniz gübre verirler.Dolunayda veya gece et verirseniz (monster meat) Kurt adama dönüşebilir.Mesafeli olmak en iyisi.Hatta köylerini bulursanız havuç tarlası , otluk vs. bulabilirsiniz.Onları güçlendirmek için şapka verebilirsiniz.Arkadaş olunca akıl sağlığı artar.Öldürünce Meat ya da Pig Skin düşer.
Pig King:
uuu
Özellik:Pasif
Nerede Yaşar ?:Domuz köyünde mekanı vardır.
Yayılır yatar.Ona eşya veripte beğenirse size birkaç altın verir.Başka hiçbir işe yaramaz.Yan gelir yatar.
Kurt (Wolf)
Özellik:Saldırgan
Nerede Yaşar ?:Zamanı gelince sizi bulup öldürmeye çalışır, yaşadığı yer belli değil.
Aslında öldürmesi kolaydır.3 çeşidi vardır.Fakat sürüyle gelince işler baya zorlaşır.Monster meat veya Kurt dişi (adını unuttum) düşürür.Domuzlarla birlikte kolayca öldürülür.
Örümcekler:
Özellik:Saldırgan
Nerede Yaşar ?:Yuvaları vardır.
Çok basit bir şekilde öldürülebilir fakat fazla gelirlerse zor olur.Sarı renklisinden korkun.Monster meat , spider gland yada silk düşürebilir.Yuvalarından silk çıkar.
Spider Queen:
Özellik:Saldırgan
Nerede Yaşar ?:Yuva
3 katlı dubleks yuvadan çıkabilir.Örümcek yumurtlar.Kesmesi zordur.Mini Boss’tur.Kesince Spider Hat , Monster meat , silk ve Spider Egg çıkar.Kesmesi bereketlidir ama zordur.
Frog
Özellik:Saldırgan
Nerede yaşar ?:Gölde
Basit fakat çok can sıkıcı bir yaratıktır.Vurduğunda üstünüzde 1 eşya yere düşer.Ölünce Frog Leg çıkar.Sandwich yapılabilir.
Tentacle
Özellik:Saldırgan
Nerede Yaşar?:Bataklık
Kesmesi zordur.Sıkı bir yaratıktır.Ama öldürme taktikleri vardır.Öldürünce monster meat ve tentacle spike çıkar.Tentacle spike mızraktan daha güçlüdür.Bataklıkta ona yaklaşınca kolunun bir kısmını dışarı çıkarır.Bataklıktaki patikalardan giderseniz yolunuza hiç tentacle çıkmaz.
Lizardman
Özellik:Saldırgan
Yaşadığı Yer:Bataklıklardaki yıkılmış evler.
Domuzlar gibi vur-kaç tekniği ile saldırırlar.3-4 lizardman 1 tentacleyi rahatça yenebilir.Çokta zor olmasada çokta kolay ölen bir yaratık değildir.Ölünce kurbağa bacağı ve balık verir.
Tree Guard
Özellik:Saldırgan
Yaşadığı Yer:Orman
Ağaçları harman vurup savurarak keserek , kozalakları yakarsanız sinirlenip ağaçları korumak için bu yaratık ortaya çıkar.Mini-boss’tur.Kesme taktiği vardır fakat çok zor ölür.Zırhsız , Kasksız Wilson’a Tek vuruşta 50 vurur yani 2 vuruşta pert.Onun yanında deli gibi akıl sağlığı kaybedersiniz.Ölünce Living Log , Monster Meat (alakaya et) düşer.50 gün yaşarsanız bu ağacı neden kesmek zorunda olduğunuzu anlayacaksınız.
Deerclops:
Özellik:Saldırgan
Nerede Yaşar?:Çoook uzaklarda , götür beni gittiğin yeree.
Tam bir gezen dozer.Sizi bulup basenizi yıkar.Ölmesi zordur.Oyunun Boss’u denebilir.Ama Dark Swordlar kolayca öldürülebilir.En Az 30.Günde Gelir.Gelirken ayak sesleri deprem oluşturur.Deerclops eye ve Meat Düşürür.
Beefalo
Özellik:Saldırı durumu anında sürü ile saldırgan , normalde pasif.
Nerede Yaşar?:Sürü halinde otluklarda.
Hantal olan bu yaratıklar et deposudur.1 Beefalodan 4 Meat ve 3 Beefalo Hair çıkar.Fakat 1 tanesini öldürmek güçken Sürüyü öldürmek imkansız denebilir.1 sürü yerine Deerclops’u tercih edebilirsiniz.Tek yakaladığınızda doğrayın gitsin.Et deposu Zaten.Ha birde Beefalo Horn düşürür.Bu boynuz hem şapka hemde beefaloları komut vermenizi sağlar fakat beefalo şapkasını yapmazsanız sadece anırırlar.
McTusk (Walruslar)
Özellik:Saldırgan
Nerede Yaşarlar ?: Walrus Camp (İglo)
Aslında bulması biraz zordur.Sadece kışın ortaya çıkarlar.Yanlarında 2-3 buz kurdu vardır.Yenmesi çokta güç değildir.Mini boss mudur tartışılır.Öldürünce Walrus Tusk ve şansa İskoç Şapkası çıkar.Walrus Tusk ile hızlı koşmayı sağlayan bir değnek yapılabilir.
Tallbird:
Özellik:Saldırgan
Nerede Yaşar ?:Kayalık Alanlarda Kuluçkaya Yatar.
Bu güzel 2 metre yaratık aslında tehlikeli.Yuvasına mümkünse yaklaşmamaya çalışın.Ha yumurtasını çalabiliyoruz o ayrı.O yumurtaylada omlet yapıyoruz ohh.Fakat açgözlülüğümüzü saymazsak bu yumurtayı büyütüm kendimize bir yavru Tallbird yapabiliriz.Tallbirdi öldürdüğümüzde 2 adet Meat verir.Uzaktan mini boss gibi gözüken bu yaratık aslında o kadar zor değildir.Fakat zırhsızsanız 50 can götürebilir.Dayanıklılık sorunu yaşar sadece.
Komando Domuz
Özellik:Saldırgan
Nerede Yaşar ?:Belirli bir yeri arkadaşları ile korur.
Bu hayvanat son zamanlarda görüldü.Pekte bir işlevi yok.Domuzun saldırgan , rambo versiyonu.Kışın uykuya yatarlar.Genelde 30-40 arası otun bulunduğu yerde bulunurlar.Ve Gariptirki hep Pig Torch denilen Kızılderililerdeki totem şeklinde saçma sapan direklerin ucunu yakıyorlar.Aman yemek veriyim demeyin.Ben denedim yemeği yiyip kafama yumruk geçirdi.

2 yorum:
Write yorum

Yorum Yaptığınız İçin Teşekkürler !

Header AD

Ads

Labels