13 Temmuz 2012 Cuma

Efsaneler'e Saygı 1.Bölüm.''Age Of Empires II''


Efsanelere Saygı 1.Bölüme hepiniz hoşgeldiniz.

Bu bölümde herkesin gönlünde yer edinen Age Of Empires II oyununu ele alacağız.

1999 yılında piyasaya çıkan oyun,özellikle oynanışıyla damgasını vurdu.Bir çok ırkın olması ve her ırkın kendine özgü özellikleri olması oyunu çekici hale getiren durumlardır.Oyunda 3 tane seçenek vardır.
1.Random Map
Burada oyun bir atlı ve bir kaç işçiyle başlar.Amaç kendinizi geliştirip karşı tarafı yok etmektir.Burada önemli olan doğru işlevleri kullanıp,ihtiyaçlarınızı(altın.odun,yiyecek,taş)akkıllıca yaratmaktır.Ve bu ihtiyaçları akıllıca kullanmaktır.Özellikle ordunu binbir çabadan sonra görünce ''Haydi aslanlarım'' demeyen yoktur herhalde.
2.Regicide
Burada amaç kralı öldürmektir.Random Map'takiyle hemen hemen aynı düzeyde başlarsınız.Bu seçenekte kralıda siz yönlendirirsiniz.Kralın olduğu yeri korumalı,kuleler ve askerler koymalı,yedek korunaklar yapmalısınız.Eğer kralınız ölürse oyunu kaybedersiniz.
3.Death Match
Bu seçenekte ise yüklü bir altın,para,odun,taş,yiyecek ile başlarsınız.Pek zaman kaybetmeden ordunuzu kurup,savunmanızı ayarlayıp savaşa başlarsınız.

Oyunda hücumunuz kadar savunmanız da iyi olmalıdır.Sefere giderken kalenizde bir grup asker bırakıp öyle gidin.Saldırırken tüm orduyla birlikte saldırmayın.Gruplara ayırıp öyle saldırın.Sıkıntı nerdeyse oraya takviye yapın.Kalenizin efrafını sıkı koruyun.Fazla işçi yapmayın.Fazla işçi az asker demek.

Karşılıklı olarakta oynanan Age Of Empires II daha zevkli bir hal alır.Oyuncuların kendi kendilerine buldukları online olarak oynanan oyun yöntemi ise ''Zamanlı Saldırı''dır.Bu ismi kendim koydum.Bu yöntemde oyuncular bir saat belirler ve o saate kadar hazırlıklarını yapar.Zaman doluncada savaş başlar.

Deniz savaşlarında ise az ama öz gemileriniz olmalıdır.Gemiler çok masraflıdır.Oyun da Türk ırkınında olması,ve az da olsa türkçe konuşması da oyunu çekici yapan öğelerden biri.Oyun da 5 tane görevde vardır.Bunlar çeşitlilikte önemli unsurlardır.

Bu bölümün sonu.Sizleri oyunun tanıtımıyla baş başa bırakıyorum.2.Bölümde görüşmek üzere.
















Hiç yorum yok:
Write yorum

Yorum Yaptığınız İçin Teşekkürler !

Header AD

Ads

Labels